Danske Varbjerggård æbler

Oprettet d.

Danske Varbjerggård æbler

Stort udvalg af danske æbler fra Varbjerggård på Fyn

Varbjerggård, beliggende på det naturskønne Fyn, er kendt for sin stolthed over at levere kvalitetsfrugt til danske forbrugere. Med særligt fokus på æbler har gården skabt et ry for at producere nogle af de bedste, lokalt dyrkede æbler, man kan finde i Danmark. Deres store udvalg af æblesorter sikrer, at der er noget for enhver smag – hvad enten man er til søde, syrlige eller mere aromatiske æbler.

Forskellige æblesorter fra Varbjerggård

Varbjerggård dyrker en bred vifte af æblesorter, som hver har deres unikke smagsprofil, farve og tekstur. De omfatter både klassiske og mere sjældne sorter, hvilket gør det muligt for forbrugerne at opdage nye smagsoplevelser hver sæson.

  1. Ingrid Marie – En af de mest kendte danske æbler. Ingrid Marie æblet har en smuk rød farve og en god balance mellem sødme og syrlighed. Det er et ideelt spiseæble, men kan også anvendes i madlavning.

  2. Rød Gala – Et æble med en frisk, næsten tropisk smag og en sprød tekstur. Det er en gammel sort, som nyder stigende popularitet blandt æbleentusiaster, både til frisk spisning og i desserter.

  3. Crimson Crips – Ny nyt æble i Danmark. Masser af god , sød smag og meget sprødt at bide i. Et æble, som både bliver et hit, blandt børn og voksne.

  4. Elstar – Et relativt nyt æble i forhold til andre sorter, men det har hurtigt vundet indpas med sin sprøde tekstur og stærkt aromatiske smag. Elstar er perfekt som spiseæble eller i salater, da det bevarer sin sprødhed..

Æblesæsonen på Fyn

Æblesæsonen strækker sig typisk fra sensommeren og indtil slutningen af efteråret, og Varbjerggård leverer friske æbler i hele perioden. De første sorter begynder at modnes i august, mens nogle af de sene æblesorter kan høstes helt hen mod november. Denne lange sæson sikrer, at man altid kan finde friskplukkede æbler fra Varbjerggård gennem efteråret.

Bæredygtig æbleproduktion

Varbjerggård sætter en ære i bæredygtig landbrugspraksis. Æblerne dyrkes med omtanke for miljøet og gården bruger så vidt muligt naturlige metoder til at bekæmpe skadedyr og sikre sunde æbletræer. På gården er man bevidst om at bevare biodiversiteten i området, og æbletræerne dyrkes i harmoniske omgivelser, der fremmer dyre- og planteliv.

Køb direkte fra gården

For forbrugerne er det muligt at købe æbler direkte fra Varbjerggård. Det kan ske ved at bestille dem på Torvegrønt.dk og afhente dem på Beta 2, Søften. Dette giver kunderne mulighed for at få fingrene i helt friske, nyplukkede æbler, samtidig med at de støtter lokalt landbrug og får en smagsoplevelse, der overstiger det, man typisk finder i supermarkedet.

Æblet - en fast del af den danske madkultur

Æblet har i mange århundreder været en uundgåelig del af den danske madkultur, og på Varbjerggård er man stolte af at føre denne tradition videre. Uanset om æblerne bruges til frisk spisning, i bagværk eller som en del af salater og madretter, er de en sund og velsmagende ingrediens i det danske køkken